8 Nisan 2018 Pazar

Julie Garwood – Buchanan-Renard Serisi 7 – Ateş ve Buz


İngilizce Adı: Fire and Ice

Seri: Buchanan-Renard Serisi 7

Basım Tarihi: Mart, 2011

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 352

Çeviri: Timur Avarkan

Konusu:

Chicago’da bulunan yerel bir gazetede çalışmakta olan Sophie Summerfield Rose, büyük bir hikâye peşinde koşan kararlı ve enerjik bir muhabirdir. Patronu, 5K yarışına katılacak olan William Harrington hakkında yazmasını talep eder ve genç kadın bu kaba ve kendini beğenmiş adamla iki saati aşkın bir süre boyunca inanılmaz derecede sıkıcı bir görüşme yapmak durumunda kalır. Ertesi gün yarışta olanlar ise Sophie’nin Alaska’ya doğru bir maceraya sürüklenmesine neden olur.

Bir FBI ajanı olan Jack MacAlister’ın görevi Sophie’yi korumaktır. Sophie ve Jack amansız Alaska topraklarındaki tehlikelere karşın tutku dolu bir yakınlık kurarlar. Aynı zamanda Alfa Projesi’nin saklı tutulan gizemini çözmeye çalışırlarken, ölümcül bir düşmanla karşı karşıya gelirler.

Sophie aradığı büyük hikâyeyi Alaska’da bulmakla kalmaz, aynı zamanda kendisi de bir hikâye konusu haline gelir.


Yorumum:

Buchanan-Renard Serisinin 7. Kitabını bitirmiş bulunmaktayım. 6. Gölgede Dans bende olmadığı için okuyamadım. Satışı artık normal sitelerde olmadığı ve bu aralar internet sahaf sitelerinde dolaşmadığım için kitap bende yoktu. İleride belki başka bir yayınevi tarafından baştan sona eksiksiz yayınlanırsa alıp elimde tutacağım serilerden biridir. Bu seriyi ikinci kez okumama rağmen yine çok beğenerek okudum, hiç atlamadan.

Bu kitapta Alec Buchanan’ın FBI’deki yeni ortağı Jack ve Alec’in karısı Regan’ın arkadaşı Sophie’yi görüyoruz başrollerde. Yani nereden seriye bağlanıyor onu anlattım şu ana kadar.

Sophie küçücük bir gazetede angarya haberler yapan bir muhabirdir ve yaptığı bir röportajdaki kişi ani bir şekilde ortadan kaybolunca kendini bir bulmacanın ortasında bulur. Aldığı ölüm tehditleri bir yana bir de teşebbüs olunca işe Jack karışır. Bu arada Sophie o kadar güzeldir ki Jack’in onu gördüğünde tepkisi efsane sahnelerden.

Daha önce okuduğum ama severek tekrar okuduğum çok tatlı, komik bir Julie Garwood polisiyesi.

Bulabilirseniz bu türü sevenler okuyun derim.

4 yorum:

  1. Ben de bu kitapların bir seri olduğunu bilmeden direk bu kitapla başlamıştım okumaya ve çok beğenmiştim. Serilerin olduğu yazınızdan diğer kitapları not ettim. En kısa zamanda okuyacağım :) Emeğinize sağlık ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın tüm kitaplarını beğenerek okudum. Keşke seriler tam olarak basılsaydı zamanında. Şimdi Epsilon Yayınevi bu tür kitapları basmıyor. Keşke başka yayınevleri telif hakkını alarak basımını yapsa. Sevgiler.

      Sil
    2. Umarım yakın bir zamanda böyle bir girişim yaparlar ^^

      Sil
    3. Dileyelim olur belki :)

      Sil