16 Nisan 2018 Pazartesi

Nora Roberts – Eve Dallas (In Death) Serisi 2 – Görkemli Ölüm


İngilizce Adı: Glory in Death

Seri: Eve Dallas (In Death) Serisi 2

Basım Tarihi: Nisan, 2003

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 333

Çeviri: Selim Yeniçeri

Konusu:

İlk kurban yağmurun altında kaldırımda yatarken bulunmuş, ikincisi kendi apartmanında öldürülmüştü. New York Polis Departmanı’ndan Teğmen Eve Dallas, iki cinayet arasındaki bağlantıları bulmakta hiç zorlanmamıştı. Kurbanların her ikisi de güzel ve son derece başarılı kadınlardı. İlgi çekici yaşamları ve aşklarıyla bütün şehrin dilindeydiler. İki kurbanın büyük güç servete sahip erkeklerle kurduğu mahrem ilişkiler. Eve’in, kendi sevgilisi Roarke’un da içinde olduğu uzun bir şüpheliler listesini dikkate almasını gerektiriyordu. Eve bir kadın olarak, yatağını paylaştığı erkeğe güvenmek zorundaydı; ancak bir polis olarak görevi, önüne çıkan her türlü ipucunu izlemekti. Yüreğinin sesine kulağını tıkayarak her türlü dedikoduyu ve skandalı soruşturması, her gizli arzuyu keşfetmesi gerekiyordu; ne denli karanlık ve tehlikeli olursa olsun…


Yorumum:

Çok uzun yıllar önce henüz instagram bookstagram gibi şeyler yokken okuduğum, arada aynı okuma zevkini paylaştığımız arkadaşlar bulursak hakkında konuşup çok sevdiğimiz Eve Dallas'larımızın ikincisini tekrar okumuş bulunmaktayım.

Bazen sevdiğimiz kitapları yeniden okuyunca yavan gelir bazense yine çok severiz. Yine okuyalım deriz. Benim için Nora Roberts öyle bir yazar. Uzun süre okumayınca özlediğim, okuyunca mutlu olduğum.

Kitaba gelince. Aslında In Death olan seri adımız bizim için Eve Dallas olarak aklımızda yer etmiştir. Serimizin ikinci kitabı Görkemli Ölüm. Ünlü bir savcının cinayetiyle başlayan olaylar peş peşe cinayetlerle devam ediyor. Teğmenimizin elinde hiçbir ipucu yok. Ama olayların üstünden titizlikle tekrar tekrar geçerken sonuca ulaşıyor. Roarke mı? Tabi o da var kitapta. Onun kadar Eve'e destek olan kim var ki? Onu çok iyi tanıyan, çok seven. Okudum, çok beğendim. Aslında seri okurken her kitap arasında bir başka kitap okusam da şu an Ölümsüz Ölüm'e başlamak istiyorum.

Eve Dallas serisini artık ilgili olan herkesin bildiğini düşünerek yorumu kısa geçtim ama şunları da kendime not etmek isterim. Bu kitapta Eve Dallas'ın yalnızlığı, çocukluğundaki kötü anıları, Roarke'ın sevgisine karşılık vermeden önce yaşadığı ikilemi ve en sonunda Roarke'a olan aşkını kabullenip ona gitmesi. Eve Dallas'ın polisiye yönünü bırakın o kavuşma sahnesi için bile okunur bu kitap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder