16 Nisan 2018 Pazartesi

Nora Roberts – Eve Dallas (In Death) Serisi 4 – Mutlu Ölüm


İngilizce Adı: Rapture in Death

Seri: Eve Dallas (In Death) Serisi 4

Basım Tarihi: Ağustos, 2005

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 296

Çeviri: Selim Yeniçeri

Konusu:

Çıplak Ölüm, Görkemli Ölüm ve Ölümsüz Ölüm’ü takip eden Mutlu Ölüm, Nora Roberts’ın 2058’de geçen, Eve Dallas Polisiyeleri dizisinin dördüncü kitabı. Heyecanlı bir cinayet romanı olmasının yanında, okurların merakla izlediği Eve-Roarke aşkını anlatmaya devam ediyor.

Parlak bir mühendis, ünlü bir avukat, tartışmalara konu olan bir politikacı, yüzlerinde mutlu bir gülümsemeyle intihar etmiştir. Hiçbir ortak yanı olmayan bu üç kişinin kendilerini öldürmek için hiçbir belirgin nedeni yoktur. Dördüncü intihara tanık olan Eve Dallas, bu ölümlere kuşkuyla bakmaktadır. Otopside, kurbanların beyinlerinde belirlenen minik yanıklar, kuşkularında haklı olduğunu ortaya koyar. Bu lekelerin nedeni genetik bir anomali midir; yoksa teknolojinin araç edildiği cinayetler mi söz konusudur? Eve’in soruşturması, onu sanal gerçeklik oyunlarının kışkırtıcı dünyasına sürükler. Bu dünyada zevk ve arzu yaratmak için kullanılan teknikler, zihni kendi yıkımını yaratacak bir silah haline getirebilir mi? Ve… Eve, Roarke ile yaşadığı mutluluğu da tehdit eden tehlikeli bir oyuna girer..


Yorumum:

Eve Dallas serisinin dördüncü kitabı okundu bitti.

Yine çok güzeldi. Nora Roberts sevenler mutlaka okumalı. Sahaflardan arayarak tabi ki. Çünkü eski kitapların yeni baskıları yapılmıyor. Ama bu seri bir klasik artık. Yeni başlayacak olanlar nereden alıp okuyacaklar, bulurlarsa sahaflardan.

Sahafların bazen bu serinin ilk baskıları için 85 tl istedikleri düşünülürse evimde bir servet bulunduruyorum.

Bizde 2005 yılında basılan bu kitap 1996 yılında piyasaya çıkmış. Oldukça eski yani. Ve hala bilmeyenler için gelecekte geçiyor kitabımız 2058. 1996 yılında henüz akıllı cep telefonlarının olmadığı düşünülürse Eve Dallas’ın kullandığı “telelink” o tarz bir alet diye düşünebiliriz.

Bu kitapta Teğmen Eve Dallas artık Roarke’la evlidir ve balayına zorla gezegen dışına götürülmüştür (normalde Eve gezegen dışına hiç çıkmamış ve bundan korkmaktadır). Orada bir intihar vakasıyla karşılaşır. Dünyaya dönünce bu vakalar dördü bulur ve aslında birbiriyle alakasız görünen bu vakalar arasında bağlantı olduğunu düşünen Eve Dallas’ın tek yapacağı bunu ispatlamaktır.

Konunun özetinde insan beynine telkinlerle hükmedilebilir mi? işlenmiş. Hükmedilir mi, hükmediliyor mu? Bence evet. Hatta kesinlikle.

Okuduğum dört kitapta da olaylar bir şekilde hep Roarke’ın civarında dolaşıyor. Günün birinde suçlu o çıkacak korkarım.

Sonuç olarak güzeldi. Çok güzeldi. Spoiler verecek olursam en heyecanlı kısmı Eve’in yaralı bir halde Roarke’a doğru koşması, onu ölmeden yakalamaya çalışması, son derece güzel sahnelerdi.

Bir de otomatik aşçıya taktım. Çok fazla rolü vardı kitapta. Eve kadar çok.

2 yorum:

  1. Sade bir blog... Yeni keşfettim sizi takipteyim ve çoğunlukla tarihle ilgili yazılar paylaştığım bloguma sizi de bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski adım Sade ile başlıyordu ama zaman içinde değiştirdim ama esas fikir sadelik. Vertigom var ve her yerden patlayan slaytlar yanıp sönen yazılar bana göre değil. :) Takip ettim. Faydalı bir blog. Sık sık uğrayacağım.

      Sil